krakic
ivona krakić_vs tresnjevka

U isčekivanju subotnjeg susreta prvoplasirane Plamen Požege i sedmoplasiranog FSV-a, razgovarali samo sa Ivonom Krakić. Ivona je jedna od stožernih igračica ovogodišnjeg FSV-a, prepoznatljiva po borbenosti i visokom postotku ubačaja iza linije za 3 poena.

O pobjedniku posljednje utakmice u Šibeniku odlučivalo se u posljednjim minutama susreta, ali su bodovu na kraju ostali na Baldekinu. Komentar susreta?

Da, utakmica u Šibeniku je bila izuzetno neizvjesna. Bile smo u zaostatku od 10 poena na poluvremenu, ali smo već od početka treće četvrtine pokazale puno bolju igru. Pred sam kraj, vežemo dve pogođene trice, za -1, međutim protivnice rrealiziraju idući napad, a mi promašujemo šut za izjednačenje. Na kraju poraz, ali nismo u potpunosti nezadovoljni, jer smo pokazali borbenost i ostavili srce na terenu. Bitno je i iz poraza izaći uzdignute glave. 

Znamo da ekipa Plame Požege ima iskusne i kvalitetne visoke igračice, tu su Podrug, Zorić i Miletić. Sigurno vas ne očekuje lagan skakački posao u subotu. Kako se pripremate za utakmicu i možete li iznenaditi trenutačno prvoplasiranu ekipu lige? 

Po meni, Plamen iz Požege je trenutno najkvalitetnija ekipa u Hrvatskoj. Imaju sjajnu petorku i dosta dobru klupu, sastavljenu od iskusnih igračica koje iza sebe imaju veliki broj uspješnih sezona. Na treningu se pripremamo kako bi ispravili greške koje smo radili u prvom međusobnom susretu i nadam se da ćemo pokazati da možemo parirati ekipi iz samog vrha tablice. Lopta je okrugla i sigurno se nećemo predati do zadnje minute.

Nakon odlaska Katarine Trehub u Mađarsku, pod koševima ste veću odgovornost i minutažu dobile ti i Josipa Tuftan. Kako si zadovoljna svojom igrom i ekipom?

Katarina je sjajna igračica, koja je prije svega fizičkom dominacijom nad ostalim igračicama u prvenstvu činila veliku prednost za naš tim u prvom dijelu sezone. Znale smo da će njenim odlaskom veća odgovornost biti na nama, te smo svjesni da je ona radila dosta dobar posao za ekipu koji sada treba nadoknaditi. Mislim da Josipa i ja poprilično dobro ispunjujemo svoje odgovornosti na terenu. Zadovoljna sam dosadašnjom igrom, kako individualnom tako i ekipnom, ali također znam da imamo mnogo prostora za napredak i da moramo još dosta toga popraviti, kako bi rezultati bili što bolji.

Publika vas u Rijeci ove sezone lijepo prati na domaćim utakmicama. Što mogu očekivati od subotnjeg susreta?

Pozitivno sam iznenađena podrškom sa tribina koju dobijamo na domaćim utakmicama. Imamo najveću posjećenost u odnosu na sve ekipe u prvenstvu, što svakako daje dodatan “vjetar u leđa” i ekstra motivaciju za svaku utakmicu. Kao i uvijek, publika i u subotu od nas može očekivati dobru košarku, požrtvovnost i borbu  na terenu do zadnje sekunde susreta. Mi kao ekipa i cijeli naš klub radimo na promociji sporta i pravih vrijednosti među mladima, tako da pozivam sve ljubitelje košarke i sporta da dođu u Dvoranu 3.maj da nas podrže i budu naš šesti igrač.

Utakmica 15. kola Premijer ženske lige FSV – Plama Požega započinje u 18:00 sati u SRC 3. Maj.