mijaljevic

Danas i sutra u dvorani 3. Maj domaćini smo U15 turnira Jedinstvene predkadetske ženske lige. Neke od ponajboljih naših mlađe kadetskih ekipa dolaze u Rijeku, a naše cure očekuju susreti sa Trešnjevkom i Siskom. Tom prigodom razgovarali smo sa trenerom Marinom Mijaljevićem koji nas je pobliže uputio u ovaj novi projekt HKS-a, kao i očekivanja od današnjih i sutrašnjih utakmica.

Jedinstvena predkadetska ženska liga je novi projekt HKS-a. Kako se do sada pokazao?
PKŽL je od početka bila ideja koju smo podržavali i za koju smo se nadali da će krenuti. Još nismo ni na polovici natjecanja ali u našem slučaju je zasigurno pozitivna promjena, jer nam daje mogućnost igranja većeg broja jakih utakmica unutar države/godišta, što je posebno važno za nas jer često ne možemo dobiti to unutar regije Zapad.

Kakvo je zdravstveno stanje u ekipi? Jeste kompletni za vikend?
Zdravstveno stanje nije idealno, moguće je da smo izgubili Miu Glomazić na duži period, a određeni broj cura se vraća iz ozljeda ili se bori sa sitnim ozljedama. Dobar dio sezone smo bili bez problema, no sad su se neke situacije (nesretno) nakupile. No cure su skroz “unutra”, vidi se koliko im znači i vjerujem da ćemo unutar svojih trenutnih mogućnosti i novih uloga dati svoj maksimum.

Koja su očekivanja od turnira u Rijeci?
Igramo protiv ekipa Trešnjevke i Siska, koje smo  u ranijem dijelu sezone pobijedili, no u tome leži i mala opasnost, da se ne dovede dovedemo u stanje “lako ćemo”. Sve smo dosad ove sezone zaslužili kvalitetnim pristupom i radom, i ako to pokažemo i ovaj vikend, vjerujem da možemo do obje pobjede. Ovim putem pozivam i sve koji prate da dođu na utakmicu i daju podršku ovim curama, zaslužile su, i vjerujem da ćemo se prezentirati na pravi način.


Raspored utakmica:
Subota:

16:00 Trešnjevka-FSV

18:00 Sisak-Zagreb


Nedjelja:
11:00 Zagreb-Trešnjevka

13:00 FSV-Sisak

Dođite i podržite naše, ali i ostale ponajbolje mlade nade u ovom godištu.