IMG_1497

Na otvaranju Premijer ženske lige, pred tristotinjak gledatelja, ekipa FSV-a je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv ŽKK Zagreb. Visoki intenzitet igre koju su nametnule domaće košarkašice tijekom prve četvrtine je već odredio tok utakmice. Domaći trener Delač dao je minutažu i priliku svim igračicama, a najraspoloženija je bila Dorotea Brandić sa ubačenih 20 poena. Najbolji strijelac gostujuće ekipe bila je Marija Jerković sa ubačenih 10 poena.

KK FSV – ŽKK Zagreb 102:42 (22:11, 28:11, 29:12, 23:8)

FSV: Ratković 6, Vidović 8, Jurčić 12, Šporčić 4, Brandić 20, Vrban, Tuftan 13, Kajfeš, Trehub 11, Brajac 12, Stanić 6, Krakić 10.

Teddy Delač (trener FSV) “Kao što smo u najavi utakmice rekli, Zagreb ima svojih problema, ali mi smo razmišljali o sebi i pripremali se na utakmicu kao i na svaku drugu. Nakon početne nervoze su cure osjetile da mogu i kada smo ušli u ritam koji nam paše i odgovara, utakmica je otišla u našu korist. Zahvalio bi se svim ljudima koji su došli večeras u dvoranu bodriti cure, zaista je bio lijep sportski ambijent. Čestitke ekipi na pobjedi.”

Ivona Kajfeš (FSV) “Dobro smo ušle u sezonu, dobra tekma sa naše strane. Čestitke Zagrebu na borbi i igri, ali mislim da smo ispoštovale sve što nam je trener rekao i da je zadovoljan. Na nama je da nastavimo raditi i trenirati, i vjerujem da ćemo biti još bolje.”